Goldrepublic review Afdrukken

 

KluisgoudGoldrepublic is een Nederlands bedrijf dat gestart is in 2010. Het biedt een online platform voor mensen die willen investeren in goud, zilver en platina. Via dat online handelsplatform kunnen eenvoudig edelmetalen worden gekocht en weer verkocht. Let wel, het gaat hier om werkelijk fysiek aanwezig edelmetaal.

Opslag

Het verschil met de meeste andere online edelmetaalhandelaren is dat Goldrepublic het edelmetaal in principe niet uitlevert aan de klant, behalve als de klant daar expliciet om vraagt. Bij Goldrepublic bieden ze de service om het goud, zilver of platina verzekerd te bewaren in professionele onafhankelijke kluizen. De klant kan zelfs de kluis locatiekiezen. Er kan worden gekozen tussen Amsterdam, Frankfurt en Zürich. De opslag wordt overgelaten aan professionele partijen. Voor Amsterdam is dat G4S en voor Frankfurt en Zürich, VIAMAT. Beide zijn gerespecteerde bedrijven, gespecialiseerd in waardetransport en opslag van edelmetaal en het opgeslagen goud, zilver en platina is altijd 100% verzekerd. Dit is dan ook één van de grote voordelen van deze manier van edelmetaal kopen. Het neemt de zorg rond veiligheid, opslag, transport en verzekering weg.

GoldRepublic

Edelmetaal aan en verkopen

Wanneer u een account opent bij Goldrepublic, dan kunt u 24 per dag, 7 dagen per week, goud, zilver en platina aan en verkopen. Het gekochte edelmetaal is direct 100% uw eigendom en verzekerd opgeslagen in één van de eerder genoemde kluizen. Goldrepublic geeft een terugkoopgarantie op al het gekochte edelmetaal. Het kan door u online, binnen enkele seconden ook weer terug verkocht worden.

100% uw eigendom

Edelmetaal bij Goldrepublic is geen papieren belofte, maar werkelijk fysiek aanwezig goud, zilver of platina. Wanneer u het koopt heeft u het voor de volle 100% in bezit en heeft u de mogelijkheid om het fysiek te laten leveren. Ook bij een eventueel faillissement van Goldrepublic of de kluisbeheerder, blijft het opgelagen edelmetaal voor de volle 100% uw bezit. Lees hier meer over de eigendomsgaranties.

Belastingvrij zilver en platina kopen

Goud dat bestemd is voor beleggingsdoeleinden is binnen de Europese Unie vrijgesteld van BTW afdracht. Dit geldt niet voor zilver en platina. Hier moet 21% BTW over worden betaald. Goldrepublic heeft hier een oplossing voor. Het zilver en platina wordt opgeslagen binnen een douane-entrepot in Zwitserland of Frankfurt. Pas wanneer u het zilver en/of platina zou laten uitleveren en het het douane-entrepot verlaat, moet u de 21% BTW afdragen.

Goud sparen

Met een edelmetaal spaarprogramma maakt Goldrepublic het erg eenvoudig om maandelijks, via een automatische afschrijving, goud, zilver of platina aan te kopen. Het is zeer flexibel en op ieder gewenst moment stop te zetten en op te heffen. Lees meer over het Goldrepublic spaarprogramma.

Conclusie

Kluis-edelmetaal kopen bij Goldrepublic biedt u als belegger vele voordelen boven het zelf thuis in bezit hebben van baren of munten. Uiteraard is de ervaring van het in handen houden van een mooi stuk edelmetaal een voordeel van het thuis opslaan. Maar de vraag is of dat opweegt tegen de nadelen zoals bijvoorbeeld het risico voor uw eigen veiligheid. Denk aan de mogelijkheid van een beroving. Of bijvoorbeeld het probleem van de opslag. Heeft u een goede kluis of gaat u er een kopen?

Wanneer u kiest voor maximale veiligheid en gemak, dan is edelmetaal kopen bij Goldrepublic een goede optie. Meer info vindt u op de Goldrepublic website.