AddThis

AddThis Social Bookmark Button
+
160 x 600

Sponsored Links

Sponsored Links 2

7 Steps To Win With Logic

Stocks and Indexes

Powered by Share Prices

live spot gold and silver charts

Daily Gold Chart - 24 Hour Intraday Spot Gold Price Chart 24 Hour Silver


Designed by:

Goudbaren kopen PDF Afdrukken E-mailadres

Over de voordelen van beleggen in goud is al veel geschreven. In dit artikel zal ik er dan ook niet uitgebreid over uitweiden. In het kort komt het er op neer dat we in de huidige tijd veel onzekerheid en grote onevenwichtigheden (schuldenproblematiek) zien op de financiële markten. De problemen zijn niet meer alleen beperkt tot de banken, maar zijn inmiddels ook doorgedrongen tot op het niveau van nationale overheden. Dezelfde overheden die in de vorige (banken-) crisis in 2008, nog de redders in nood waren. Dat maakt de huidige crisis ook zo gevaarlijk. Immers: wie is er nog om de nationale overheden te redden? En daar komt nu juist de aantrekkelijkheid van goud om de hoek kijken. Niet om uit de huidige crisis te geraken, maar om u als particulier te beschermen tegen een mogelijke financiële meltdown. Een meltdown waarbij uw zuurverdiende spaargeld als sneeuw voor de zon verdwijnt door de enorm toegenomen inflatie.

GoldRepublic

Goud kopen kan op verschillende manieren. De laatste jaren zijn er voor de particulier veel mogelijkheden bijgekomen. Het gaat dan voornamelijk om het kopen van goud waarbij het goud niet fysiek in bezit is (lees hiervoor: Beleggen in goud en zilver). Fysiek goudbaren kopen heeft echter een aantal belangrijke voordelen boven de andere, niet fysieke, vormen van goudbezit.

imagesCA72IT3T

In bijvoorbeeld het geval van een turbo of warrant, met als onderliggende waarde goud, loopt met het risico op faillissement van de uitgevende instelling. Bij faillissement is de gekochte turbo of warrant waardeloos en kan u naar uw geld fluiten. Ook bij ETF’s heeft u te maken met de financiële instelling die het goud beheert. Met enige regelmaat duiken er twijfels op of de ETF’s wel al het goud fysiek aanhouden zoals ze beweren. Wanneer u zelf fysiek goud, bijvoorbeeld in de vorm van goudbaren, thuis heeft liggen, dan heeft u die zorgen niet. Het enige waar u aan hoeft te denken is dat het veilig opgeborgen ligt.

 

Goudbaren kopen kan in verschillende soorten en maten. Er zijn hierbij een aantal zaken die belangrijk zijn om op te letten.

  1. Het eerste belangrijke punt is dat u uw goud koopt bij een betrouwbare partij. Er zijn verschillende betrouwbare gouddealers actief op de Nederlandse markt. Ik noem er hier een aantal:
  1. Een tweede punt wat belangrijk is, is goudbaren kopen met de “Good Delivery Status”. Deze goudbaren zijn wereldwijd verhandelbaar, zonder dat ze nog geïnspecteerd hoeven te worden op zuiverheid. De “Good Delivery Status” wordt verleent aan smelters (producenten van goudbaren) door de L.B.M.A. (London Bullion Market Association). Een aantal smelters die deze “Good Delivery Status” bezitten zijn o.a.: Umicore, Degussa, Schöne, Heraeus, Valcambi, Johnson Matthey, etc.
  2. En ten derde: In welk gewicht wil u de goudbaren kopen? Er zijn namelijk vele gewichtsmaten beschikbaar. Kleinere maten kunnen handig zijn als u tussentijds een deel van uw goud wil verkopen. Als u bijvoorbeeld 1 kilo goud bezit en daarvan één vierde wil verkopen, dan is het handig als u 4 goudbaren heeft van 250 gram i.p.v. 1 goudbaar van 1 kilo. Aan de andere kant is 4 goudbaren kopen van 250 gram wel iets duurder dan 1 goudbaar kopen van 1 kilo.

 

Hieronder volgen een aantal van de meest gangbare maten waarin mensen goudbaren kopen. Door op de afbeelding te klikken komt u bij Nederlands grootste online bulliondealer en ziet u direct de actuele prijs van de betreffende goudbaar.

 

5 gram goudbaar

5 gram goudbaar kopen 

10 gram goudbaar

10gramgoudbaar 

20 gram goudbaar

20gramgoudbaar 

1 troy ounce goudbaar

100_gram_goud_umicore 

50 gram goudbaar

50-gram-goudbaar_1 

50 x 1 gram goudbaren combibars

50-gram-combi-bars 

100 gram goudbaar

100_gram_goud_umicore 

250 gram goudbaar

250gramgoudbaar 

500 gram goudbaar

500-gram-goud-baar_1 

1 kilo goudbaar

kilogoudbaar_1

 

 
GoldRepublic

Sponsored Links

Currency Charts

EUR USD CHARTS
plus500